Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Problemer med Rotter?

Hos Randers Volieren har vi et stort udvalg af produkter til at bekæmpe rotter. Det kan f.eks. være at du står og mangler en effektiv elektronisk skræmmer, en smækfælde med ekstra smæk på eller en trådfælde til levendefangst. Så finder du det her.

 

Se vores udvalg af produkter mod Rotter her på siden.

Den sorte rotte | Randers volieren

Den sorte rotte

Hvad er en rotte?

 

Rotten er en slægt af gnavere som er i musefamilien. Rotterne er større end deres slægtninge musene, men vejer sjældent over 500 gram. Rotter anses ofte for at være skadedyr, som aktivt bliver udryddet af mennesker. Rotter lever nemlig bl.a. af affald, og kan dermed være med til at sprede sygdomme, som kan ramme mennesker og husdyr.

I Danmark findes to arter rotter, den brune rotte (kaldet vandrerotten) og den sorte rotte (kaldet husrotten)

Derfor skal rotter bekæmpes

Rotter kan forårsage store værditab ved at rotten spiser, ødelægger eller tilsviner massive mængder af fødevarer og foder. Dertil kan den også skade bygninger, særligt når den gnaver i el-installationer. Der findes tilfælde hvor en rotteplage har betydet brande i bygninger. Samtidig bærer rotter ofte en farlig cocktail, da de smitter voldsomt, som kan overføres via dets urin og ekskrementer.

Hvordan bekæmper man rotter?

Der findes en del forskellige fælder til at fange rotter med. I langt de fleste tilfælde vil en smækfælde være den bedste og billigste løsning. Fælden bør placeres ved en væg, da rotterne altid løber langs væggene. Placer derfor ikke fælden midt på gulvet, da rotterne ikke opholder sig der.

Som madding kan man anvende madrester fx brød, rosiner eller pølse. Bemærk desuden, at det er vigtigt at maddingen skal fastsættes grundigt for at sikre effektiv fangst. Indstil desuden udløseren sådan at den smækker ved den mindste berøring. Udløsermekanismen kan oftest indstilles med en skruetrækker.

Du bør opsætte rigeligt med fælder – og herefter opretholde tålmodigheden. Fælderne skal stå et par dage før rotterne bliver trygge ved dem. Derfor er det vigtigt, at man ikke løbende rykker på fælderne. Når en fælde har fanget en rotte, bør man ikke efterfølgende vaske fælden, da dette vil gøre fælden mindre velegnet til at fange nye rotter med den samme fælde.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen