Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af
Trustpilot | Randers Volieren

Redekasser til høns

Der kan være utroligt meget underholdning og tilfredsstillelse ved at have høns. Man får lov til at se dem leve i deres indhegning, samt få daglige æg. Det kan man bestemt ikke klage over. Dog skal man gerne have en særligt designet redekasse til høns.

Høns bruger redekasser, når de lægger æg. De fleste høns foretrækker et blødt sted, der er lukket tilstrækkeligt af. Et par høner eller 3 kan sagtens dele én redekasse, så hvis du f.eks. har 9 høner kan 3 redekasser gøre det. Fyld i redekassen kan være en god bunke halm.

Der findes mange forskellige afskygninger af redekasser.

Redekasse til høns | Randers volieren

Forsvindingsrede eller normal redekasse?

Forsvindingsrede

Det at lægge et æg er en kraftanstrengelse for hønen, og ind imellem smutter der lidt afføring med ud. En høne kan også vade rundt med en klat afføring på benene og få det tørret af på de andre æg i reden.

 

En forsvindingsrede fungerer ved, at ægget straks efter lægning triller ned i et skjult rum under redekassen. På den måde undgår man, at ægget bliver forurenet med hønselort.

Der er selvfølgelig  fordele og ulemper ved en forsvindingsrede.

Fordele:

For os der henter friske æg fra egne høns: Æggene er renere og der er færre knuste æg.

Ulemper:

Nogle af dem er at forsvindingsrederne kan være lavet af træ og kan være meget svære at rengøre. Hønsereden er desværre et rigtig lækkert sted for utøj, da der er gode betingelser i form af godt med halm/hø, varmt, fugtigt og mørkt.

Det er rigtig vigtigt, at du laver en grundigt rengøring af redekasserne, hvis du vil minimere risikoen for utøj. Det er her at forsvindingsredene kan være vanskelig at rengøre sammenlignet med mere simple rede typer.

 

Normal redekasse

En redekasse kan laves af næsten slags materialer. En gammel ølkasse ved på siden, en stor gammel spand, en murerbalje eller lignende kan normalt fungere fint. Hønsene foretrækker en rede, der er overdækket og med en passende indgangsstørrelse. Og så fores den med strøelse, halm og hø, så den er ‘lækker’  for hønen. Så en “normal” redekasse kræver ikke så meget, der er det næsten kun fantasien som sætter grænser.

Se vores udvalg af tilbehør til høns HER.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen