Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Mosegris

Hvad er en mosegris?

 

Mosegris er et pattedyr. Den er også kendt som vandrotte, selv om det ikke er en rotte, men en studsmus. På dansk hedder den stor studsmus. Mosegrisen lever såvel nær vådområder som i mere tørre habitater. F.eks. i frugtplantager hvor den kan forvolde stor skade på unge træer, da den æder rødderne.

Mosegrisen, der er vegetar (i modsætning til muldvarpen), spiser næsten alle former for rodknolde og stauder. Den har også forkærlighed for rødderne fra unge bøgehække og unge stikkelsbærbuske. Derudover rødder fra frugttræer, især unge æbletræer. Nedfaldne æbler skal helst fjernes så hurtigt som muligt, for ikke at lokke flere mosegrise til haven.

mosegris | Randers volieren

 • REVIRA mod muldvarper mm

  REVIRA mod muldvarper, mosegrise mm

  394,95 KR
  Tilføj til kurv

Hvordan bekæmper man mosegrisen?

 

Bekæmpelse af mosegrise kan være en svær opgave, alt efter hvor stort området er, og hvor stor bestanden af dem er.

Det bedste tidspunkt for bekæmpelse af mosegrise er i foråret/forsommeren april/maj/juni og juli og i efterårsmånederne oktober/november, men mosegrise kan dog bekæmpes hele året med fælder. Rottefælder (klapfælder) kan også bruges, med et æblestykke.

 

Man kan bruge de samme fælder til mosegrise som bruges til muldvarper.

Her er 3 eksempler på hvad du kan bruge.

 

 1. Mosegrisefælde (super-Cat) – Du slipper for en svær opsætning og specielle udgravninger med denne fælde. Træk blot op i håndtaget og den er klar til brug. – Køb varen HER.

(Se en video om produktet nederst på siden)

 

 1. Muldvarpeskræmmer – Virker ved, at den udsender lyde igennem jorden i alle retninger med en frekvens på 400Hz, hvilket der skaber små vibrationer i jorden. – Køb varen HER.

 

 1. Karbid (kalciumkarbid) – Karbid lægges ned i hullerne, der hældes vand på, og jord eller en sten lægges over hullet, så hullet er lukket tæt. Der dannes en yderst brandfarlige gas. Husk må ikke benyttes i nærheden af åben ild. – Køb varen HER.
0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen