Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Mink

Hvad er en mink?

 

Minken er et rovdyr og jager i naturen både mindre pattedyr og fisk. Herudover tager den fugle. Minken har brug for en proteinrig kost, og dens tarmsystem gør, at den har brug for mange små måltider i løbet af døgnet. Hvis minken ikke kan spise hele byttet på en gang, gemmer den det ligesom de fleste andre dyr i samme familie i depoter, som er fordelt rundt omkring i dens territorium.

Mink bliver 49-72 cm lange, dertil en hale på 15-20 cm. Hunnen vejer cirka 1.200 g, mens hannen når en vægt på 1.700-2.400 g. På minkfarme når hannerne dog ofte en vægt på 2-3 kg og hunnerne 1-2 kg. Det skyldes, at der avles efter store mink; men også foderet har meget at sige. Den oprindelige mink er mørkebrun til sort med mørk underuld. Dog bliver cirka hver tiende mink sølvgrå.

Mink | Randers volieren

 • Minkfælde fanger Mår - Mink - Ilder - Katte. | Randers volieren

  Minkfælde fanger Mår – Mink – Ilder – Katte.

  244,95 KR
  Tilføj til kurv
 • Minkfælde med fjederlukning 77 cm | Randers volieren

  Minkfælde med fjederlukning 77 cm

  244,95 KR
  Tilføj til kurv
 • Mår - Minkfælde 77 cm | Randers volieren

  Mår – Minkfælde 77 cm

  235,00 KR
  Tilføj til kurv
 • Tråd fælde m/Træbund | Randers volieren

  Tråd fælde m/Træbund 1 Indg. 80cm

  293,00 KR
  Tilføj til kurv

Hvordan bekæmper man mink?

 

Det er lovligt at regulere mink hele året. Som oftest vil det dog være mest effektivt at opstille fælder i forårs- og efterårsmånederne, hvor minkene er mest mobile. Lokalt hvor der er store minkproblemer kan det dog være hensigtsmæssigt at have fælder oppe hele året. Skov- og Naturstyrelsen bekæmper mink på egne arealer, men minken færdes mange steder, også på privat ejendom og i havneområder.

 Hvalpene skal fanges i juni, juli eller august.

 

Den mest anvendte fælde er en lovlig fælde til fangst af mink. Det er en såkaldt kassefælde (eller tråd fælde), hvor ideen er, at lokke minken ind i en kasse (eller et bur). Når minken går derind og træder på den blanke plade, udløser den en klap, som spærrer udgangen for den. Så sidder minken inde i buret. Minken lider altså ingen overlast ved at gå i fælden, men sidder blot der og venter til den der tilser fælden, finder den. Minken kan herefter let fragtes et nyt sted hen og slippes fri.

 

HUSK at søge på nettet om hvor den må slippes ud henne i dit område.

Her er 3 eksempler på hvad du kan bruge.

     

 1. Tråd fælde til levende fangst – Minken løber ind i fælden som lukker automatisk, og er dermed fanget. – Køb varen HER.

 

 1. Ultralydsskræmmer med alarm/ blitz – Den udsender en ubehagelige ultralyde, alarmlyde og den skarpe blitz. Skræmmeren aktiveres kun når der er bevægelse i området. – Køb varen HER.

 

 1. REVIRA (Det usynlige hegn) – REVIRA består af brændte ler kugler (type LECA), som gennem en særlig og unik fysisk behandling giver granulatet en funktion, som har vist sig meget afskrækkende på bestemte dyr. Kan benyttes på områder hvor der færdes hunde idet de ikke bliver påvirket af det. – Køb varen HER.
 
 
Info om håndtering og opsætning af fælder

 

Ved håndtering af fælden er det vigtigt at have handsker på og undgå rygning. Minkene har en god næse. Minkene har deres foretrukne opholdssted og piler frem og tilbage for at søge føde. Minken er territoriehævdende, nysgerrige og undersøger gerne mange ting.

0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen