Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Lopper

Hvad er en loppe?

 

Den almindeligste loppe herhjemme er katte loppen, som vi finder hos både hund og kat. Hundeloppen er sjælden og knytter sig kun til hunde. Man kan kun skelne de to former fra hinanden ved at vurdere hovedformen i et mikroskop. Katte loppens succes skyldes dens evne til at tilpasse sig begge dyrearter og det tørre indendørsklima, vi har i vores huse. Det danske klima er gunstigt for lopper og udendørs bygges loppebyrden op hen over sommeren og efteråret. Indendørs er det loppesæson hele året.

Lopper er blodsugende insekter, der er 1,5-3 mm lange. De er brunsorte og har en sammentrykt kropsform fra side til side. De har kraftigt udviklede springben, som gør, at de kan hoppe over 30 cm. I dyrenes pels klarer de sig dog ved at løbe mellem hårstråene og til det brug har benene en slags kroge til at hage sig fast med. Hunnerne er større end hannerne.

Katte loppe | Randers volieren

Katte loppe

 • greenprotect bananfluefaelde tiltraekker og fanger den lille flue

  Bananfluefælde

  55,00 KR
  Tilføj til kurv
 • flea x loppespray 400 ml

  Flea-x loppespray – 400 ml

  148,95 KR
  Tilføj til kurv

Hvordan bekæmper man lopper?

 

Når man går i gang med at bekrige de ubudne gæster, skal man hele tiden have i baghovedet, at det kun er 5% af loppeproblemet, nemlig de voksne lopper, der findes på dyret. Resten er i omgivelserne i form af æg, larver og pupper.

Krigen skal derfor føres på flere fronter. Som det første skal værtsdyret eller -dyrene beskyttes med et egnet loppemiddel. Der er et væld af loppemidler på markedet, og der kommer hele tiden nye til. Ikke alle er lige gode, så det kan betale sig at tage sin dyreklinik med på råd. Nogle af midlerne er endvidere receptpligtige og kan kun fås via dyrlægen. Mange af dem er også effektive over for flåter og andre parasitter.

Loppemidlerne påvirker på forskellig vis loppernes nervesystem, således at de lammes og falder af. Stofferne er ufarlige for varmblodede dyr. Kaniner er dog en undtagelse.

Lopper bekæmpes med både traditionelle insektgifte og med midler, som forstyrrer loppernes vækst. Lopper på hunde og katte bekæmpes fortrinsvis med midler, som rammer lopperne, når de bider hunden eller katten for første gang, så udviklingen af en ny generation forhindres.

Her er 3 eksempler på hvad du kan bruge.

(Ingen af de nævnte produkter må bruges direkte på hund eller kat)

                                                          

 1. Flea-x loppespray – Indeholder ikke pesticider, lugter ikke, er hurtigvirkende og langtidsholdbar i op til 3 uger. Bekæmper lopper i alle faser, æg, larver, pupper og fuldvoksne lopper. – Køb varen HER.

 

 1. Insektmiddel Trinol 810 – Har en langtidsvirkning op til 7 uger, afhængigt af underlagets beskaffenhed. Midlet ud sprøjtes hvor insekter kommer eller opholder sig. Ud sprøjtning på rene og faste overflader giver den bedste langtidsvirkning. – Køb varen HER.

 

 1. Universal insektspray – Sprøjt direkte på insekterne i en afstand af 50 cm. eller på de overflader der ønskes behandlet. Der anvendes 4 sprøjt pr løbende meter. Vask huden efter anvendelse. Du må ikke spraye produktet på dit kæledyr og lad ikke dit kæledyr slikke på overflader der er behandlet. – Køb varen HER.
0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen