Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Hveps

Hvad er en hveps?

 

Gedehamse eller blot hvepse, som de ofte kaldes, er let at kende på deres sorte og gule farver og karakteristiske kropsform med ‘hvepsetalje’.

Danske gedehamse (hvepse) kan være fra 12 (almindelige gedehams) til 38 mm (stor gedehams) lange. Hos alle hvepsearter er dronningen størst.

Hos hvepse kan man let udskille hoved, bryst og bagkrop. Bagkroppen er tværstribet, sort og gul, leddelt og bærer organer til parring og æglægning. Den er fæstnet til brystet ved et skaft.  På brystet sidder to par flyvevinger og 3 par ben. Hvepse er meget gode flyvere.

 

Vil du vide mere om de forskellige arter af hvepse/ gedehamse, så læs HER.

Hveps | Randers volieren

Almindelig gedehams

 • Hvepsespray 400ml

  Hvepsespray

  117,95 KR
  Tilføj til kurv
 • Universal-Insektspray-750ml-

  Universal insektspray

  148,95 KR
  Tilføj til kurv
 • 161904118

  Edderkoppestøvsuger

  157,00 KR
  Tilføj til kurv

Hvad er forskellen på hvepse og bier?

 

Hvepse kan, modsat bier, stikke op til flere gange hvis de forstyrres. Gedehamsenes brod er glat, så den kan stikke flere gange, modsat biens brod, som har modhager og derfor rives ud af bagkroppen på bien, når den stikker.

Vil du vide mere om de forskellige arter af hvepse, så læs HER.

 

Hvordan bekæmper man hvepse og hvepsebo?

 

Bliver du generet af hvepse på dine grillaftener og i dine rosé-stunder, er den mest effektive bekæmpelse at finde frem til hvepseboet og fjerne eller uskadeliggøre det.

Det bør du gøre om aftenen. Her er alle individer hjemme i boet, og hvepsene er ikke lige så aktive, som de er om dagen. Mørket og de lavere temperaturer lægger en dæmper på hvepsenes aggressivitet.

 

Vi advarer mod bekæmpelse af hvepse, hvis du er allergisk overfor hvepsenes gift.

Her er 3 eksempler på hvad du kan bruge.

 

 1. Hvepsespray – bruges til at bekæmpe hvepse og hvepsebo. Den kan bruges direkte på hvepsene, i deres bo eller op i flyvehullet. For at få den bedste effekt sprøjtes der med 1-1,5 meters afstand. – Køb varen HER.

 

 1. Hvepsefælde – Er en effektiv og ugiftig fælde med tilhørende lokkemiddel, der monitorerer tilstedeværelsen af hvepse i haven. Ved hjælp af lokkemidlet ledes hvepsene væk fra haven helt uden brug af insektcider. Tiltrækker kun hvepse, ikke bier og andre nytteinsekter. – Køb varen HER.

(Se en video om produktet nederst på siden)

 

 1. Hvepsefælde med LED lys – Hvepsene tiltrækkes om dagen af væske blandingen. Når det bliver mørkt vil LED pæren lyse og tiltrækningen forstærkes. Når hvepsene er i fælden kan de ikke komme ud. Placer fælden ca. 10 m væk fra de steder hvor man opholder sig. – Køb varen HER.
0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen