Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Hegn til høns

De fleste hønseejere har prøvet at miste dyr til ræv eller løse hunde. Det er et sørgeligt syn at komme ud til et blodbad, hvor der mangler flere (eller alle) af ens høns. Afhængig af omgivelserne og hvor stor »truslen« er, så kan det være nødvendigt at tage forskellige forholdsregler. Hvis man er meget plaget af ræve, så kan det være nødvendigt at bruge elhegn til at holde dem ude, men i langt de fleste tilfælde er det nok med et solidt hegn og at lukke hønsene inde i huset om natten.

En ræv kan sagtens bide igennem »hønsetråd«. Det kan ikke holde ræve ude. I stedet kan det betale sig at bruge volieretråd/minktråd, som er noget mere solidt. Det er noget dyrere, men ræven kan ikke bide igennem det. En sulten ræv kan klatre højt og såmænd også grave under hegnet.

Hvis hønsegården ikke er overdækket, så skal hegnet være mindst 2 m højt og gravet 40 cm ned for at være rævesikkert. De øverste 30–40 cm skal også bøjes udad, så ræven ikke kan klatre op.

Hvis det er nødvendigt med elhegn, så er det samme type som bruges til at holde kreaturer o. lign inde, der også bruges til at holde ræve og andre angrebslystne dyr ude.  En tråd nede ved jorden for at forhindre gravning, en tråd i »næsehøjde« på ræven og en tråd højere oppe eller på toppen for at forhindre at ræven klatrer over.

Hegn til høns | Randers volieren
0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen