Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Møl

Hvad er møl?

 

Møl kommer i en række af forskellige varianter, men samlet set er der tale om en art af små, bevingede insekter. Der er stor forskel på, hvad der kendetegner de forskellige mølvarianter med hensyn til eksempelvis størrelse. Overordnet set kan de allerstørste møl blive op til omkring 14 mm lange, hvorimod de mindste har en længe på ca. 6 mm.

Møllarver er ganske vist ganske harmløse og udgør således ingen trussel over for mennesker eller dyr. Derimod består nogle af de mest gængse larvetypers kost blandt andet af tekstiler i form af tøj, møbler og tæpper. Andre larver nyder desuden godt af at have adgang til køkkenets tørvarer såsom nødder og gryn.

klædemøl | Randers volieren

Klædemøl

 • Melmøl fælde | Randers volieren

  Melmøl fælde

  56,00 KR
  Tilføj til kurv
 • Klædemølfælde til ophæng | Randers volieren

  Klædemøl fælde til ophæng

  49,95 KR
  Tilføj til kurv
 • Klædemølfælde | Randers volieren

  Klædemøl fælde

  55,00 KR
  Tilføj til kurv
 • Gule Insektfælder 5 stk. | Randers volieren

  Gule Insektfælder

  31,95 KR
  Tilføj til kurv
 • Universal-Insektspray-750ml- | Randers volieren

  Universal insektspray

  148,95 KR
  Tilføj til kurv

Hvordan ser man tegn på møl?

 

De voksne møl er lyssky insekter og sidder om dagen stille på mørke steder, men i tusmørke ved daggry og om aftenen kan man opleve de voksne møl flyve rundt for at finde en mage at parre sig med eller et egnet sted til æglægning.

Andre tegn kan være, at man støder på angrebne fødevarer, hvor man kan finde møllenes spind og larvernes små sorte ekskrementer. Der kan også være gnavet uregelmæssige huller i tøj, tæpper og møbler m.v., og pelsværk kan pludselig begynde at tabe hår eller udstoppede fugle og dyr begynder at drysse og miste fjer/hår.

 

Hvordan bekæmper man møl?

 

Møl formerer sig i opvarmede rum året rundt og bør derfor bekæmpes året rundt. Grundig rengøring, støvsugning og anvendelse af almindelig insektspray, hvor møllene holder til, har nogen effekt, men er i visse tilfælde uoverskueligt eller umuligt. Den bedste effekt opnås med hjælp af anvendelse af limfælder, lysfælder, feromonfælder og insektgift med langtidseffekt, med henblik på detektering og bekæmpelse af både æg, larver og voksne møl.

Her er 3 eksempler på hvad du kan bruge.

 

 1. Universal insektspray – Sprøjt direkte på insekterne i en afstand af 50 cm. Eller på de overflader der ønskes behandlet. Der anvendes 4 sprøjt pr løbende meter. Vask huden efter anvendelse. – Køb varen HER.

 

 1. Insektmiddel Trinol 810 – Har en langtidsvirkning op til 7 uger, afhængigt af underlagets beskaffenhed. Midlet ud sprøjtes hvor insekter kommer eller opholder sig. Ud sprøjtning på rene og faste overflader giver den bedste langtidsvirkning. – Køb varen HER.

 

 1. Melmøl fælde –er en effektiv limfælde med integreret feromon, der hjælper dig i forebyggelsen af melmøl og tofarvet frømøl i hjemmet. Aktiv i 2 måneder. Miljøvenlig fælde uden indhold af kemikalier eller pesticider og ideel til brug i private køkkener og kan anvendes hele året. – Køb varen HER.

(Se en video om produktet nederst på siden)

1
  1
  Kurv
  Bananfluefælde | Randers volieren
  Bananfluefælde
  1 X 55,00 = 55,00