Randers Volieren | Vi holder den inde, du holder af

Aktivering og legetøj

 

Aktivering af vores fugle er vigtig. Alle fugle skal stimuleres for ikke at kede sig og blive stereotyp. I naturen bruger fugle det meste af dagen på at søge efter føde, og det er ingen undtagelse for tamfugle. Her gælder det om at få vækket din fugls naturlige nysgerrighed.

Hos Randers Volieren bliver vores aktiverings karruseller lavet på eget værksted, så derfor ved vi at kvaliteten altid er i top.

Aktiveringskarrusellerne kan bruges til fugle som Undulater, Dværgpapegøjer og Kanariefugle.

Vi laver dem i 3 standart str. (30 X 40 X 40 cm) – (40 X 40 X 40 cm) – (45 X 40 X 40 cm). Hvis andre mål ønskes, så send os en mail med dine mål, og vi laver den til dig.

Email: jonas@voliere.dk

Aktiverings karrusel stor (45 x 40 x 40 cm) | Randers volieren

Aktivering af fugle

Fuglene kan fint aktiveres ved at give dem aktiviteter hvor de skal bruge deres næb. Mange fugle vil gerne udfordres, så de derved bliver mental stimuleret. I naturen bruger fugle det meste af dagen på at søge efter føde, og det er ingen undtagelse for tamfugle. Her gælder det om at få vækket din fugls naturlige nysgerrighed. 

De er ofte nysgerrige på at vil undersøge en ny genstand, som de bliver præsenteret for. Du kan starte med, at lægge et løst papir oven på foderskålen. Her skal din fugl flytte papiret for at få adgang til sin mad.

Det er altid en god idé, hvis de aktiveringsredskaber man bruger, kan genbruges. Det er også vigtigt, at de nemt og hurtigt kan gøres klar til fuglene, dels fordi man nemmere får det gjort.

Legetøj til fugle

Tidligere har rigtig mange fugle siddet i et fuglebur med blot en mad- og vandskål, en klokke, et spejl og to ens siddepinde. Men det er bestemt ikke nok underholdning.

For fugle skal have et stort udvalg af legetøj, og udvalget skal være så varieret som muligt. Det kan eksempelvis være legetøj med forskellige farver, former eller lyde.

Du behøver ikke at sætte alt legetøjet ind på samme tid. I stedet bør du løbende skifte det ud. Har din fugl kastet sin kærlighed på et bestemt stykke legetøj, kan du selvfølgelig lade det blive i buret.

Undulaten er en meget livlig lille fugl der nyder at lege og få nye aktiviteter jævnligt. Til undulater er bolde der både hænges i taget af buret og eller være på bunden så undulaten kan trille rundt med dem, er som regel et hit.

Aktivering af papegøjer

Aktivering af din papegøje/ papegøjer kan gøres på mange måder. Herunder har vi lavet en lille ide liste, som du kan bruge til din papegøje/ papegøjer.

  • Frugtspyd

  Sæt lidt frugt eller grønt på et frugtspyd (frugtspyd kan købes til fugl eller gnaver) og hæng det op.

   

  • Majskolbe

  Skru en lang krog eller øsken ind i en hel majskolbe med dækblade eller evt. broccoli og hæng den op. 

   

  • Foderautomat

  En foderautomat til frø, som bruges hos de vilde fugle i haven, kan også bruges hos papegøjerne og give god aktivering.

   

  • Grankogler

  Bind nogle kogler på en træ bøjle med noget snor. Smør evt. en blanding af frø og honning ind i koglerne og hæng bøjlen op.

   

  • Viskestykke

  Tag et slidt viskestykke, bind en knude i den ene ende og hæng det op. I den lille lomme der bliver (der hvor knuden er) kan man fylde lidt “godbidder” i. 

   

  • Naturreb

  Afpas nogle længder af naturreb og hæng dem op i buret eller volieren. Husk at efterse rebet og vær sikker på, at det ikke er så slidt og flosset, at fuglene kan sætte sig fast i rebet.

   

  • Juletræ

  Brug dit gamle juletræ hos fuglene. Sav det i mindre stykker – monter evt. en krog i den tykke ende af stammen og hæng det op i toppen af volieren. Eller stil hele træet ind i volieren.

  Legetøj til Papegøjer

  En papegøje har brug for aktivering. Aktivering kan være leg med dig, men det kan også være et tov, en gynge eller andet der kan aktivere papegøjen når du ikke er der.

  Bemærk: Nogle papegøjer skal aktiveres mere end andre papegøjer.

  Husk: Legetøj til papegøjer holder fra 2 sekunder til måneder afhængigt af hvad du køber og hvilken papegøje du har. Vi anbefaler træ legetøj frem for plastic og reb legetøj til papegøjer der elsker at ødelægge.

  En papegøje har brug for aktivering. Aktivering kan være leg med dig, men det kan også være et tov, en gynge eller andet der kan aktivere papegøjen når du ikke er der. Bemærk: Nogle papegøjer skal aktiveres mere end andre papegøjer.

  HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

  2
   2
   Kurv
   terrasse voliere | Randers volieren
   Terrasse voliere
   1 X 2.900,00 = 2.900,00
   Foder karrusel med 3 skåle | Randers volieren
   Foder karrusel med 3 skåle
   1 X 395,00 = 395,00